Fælles rammer om arbejdstid i Hjørring Kommune

Kredsen har torsdag underskrevet en fælles ramme om udmøntningen af Lov 409 på folkeskolerne i Hjørring Kommune fra næste skoleår.
Kredsen har længe arbejdet på at få lavet en decideret lokalaftale, der kunne sikre en god start på det kommende skoleår. Byrådet i Hjørring Kommune har imidlertid afvist at indgå en sådan aftale.

Sammen med forvaltningen har kredsen i stedet arbejdet videre med en fælles ramme for et fælles skolevæsen. Det er den ramme, som nu er færdig og underskrevet. Med underskriften er kredsen sikret indflydelse på implementeringen og evalueringen af den fælles forståelsesramme og dermed på evt. fremtidige ændringer og forbedringer. Det er kredsens opfattelse, at den fælles forståelsesramme giver et bedre fundament, end Lov 409 alene ville gøre.

Kredsen har tidligere gennem Partsamarbejdet i Hjørring Kommune udarbejdet et værdigrundlag for implementeringen af den nye folkeskolereform og de nye arbejdsvilkår. Værdierne vil fremover være styrende for det fremtidige samarbejde samt danne baggrund for de beslutninger, der skal træffes i den kommende tid. Det er et led i aftalen, at der i Partssamarbejdet følges op på implementeringen af værdigrundlaget. Kredsen deltager naturligvis i denne proces.

Enighed om maksimalt undervisningstimetal

I Hjørring Kommune har man som i mange andre kommuner besluttet, at lærerne i gennemsnit skal undervise 2 klokketimer mere om ugen. Det er fortsat en kendsgerning, som kræver en klar prioritering af arbejdsopgaverne på den enkelte skole og af den enkelte skoleleder.

Med det fælles værdigrundlag er der imidlertid sat en god retning, og med den fælles forståelsesramme er der opnået en række præciseringer og forbedringer i forhold til en ren administration efter Lov 409.

Det handler bl.a. om:
  • Maksimalt undervisningstimetal på 850 timer for lærere (750 timer for nyuddannede)
  • Maksimalt undervisningstimetal på 900 timer for børnehaveklasseledere
  • Ret til at afvikle 6. ferieuge på skoledage
  • Arbejdet placeres på maksimalt 210 dage
  • Årsnorm på 1924 timer som for resten af arbejdsmarkedet
  • Præcisering af opgaveoversigten, herunder at den udgør et fuldt årsværk og et løntilsagn
  • Mulighed for på skoleniveau at indgå aftaler, som supplerer Lov 409 og den fælles forståelsesramme
  • Præcisering af opgørelsen af den præsterede arbejdstid
  • Fælles fokus på arbejdspladser og social kapital
  • Aftale om vilkår for TR og AMR

Endvidere er det aftalt, at der nedsættes en følgegruppe som følger implementeringen af den fælles forståelsesramme og som kan drøfte eventuelle uenigheder.


Kredsen forhandler nu videre om en lokal lønaftale, som ligeledes forventes at træde i kraft pr. 1. august.

Endelig foregår der særlige forhandlinger for UU, SPVV og Kløvergaarden. Disse forhandlinger er endnu ikke afsluttede.

Kredsen har orienteret tillidsrepræsentanterne på et ekstraordinært møde i dag torsdag. Indenfor den nærmeste tid vil din tillidsrepræsentant invitere til møde i faglig klub, hvor værdigrundlaget og den fælles forståelsesramme vil blive gennemgået.

Værdimæssigt grundlag i Hjørring Kommune fra 1. august 2014

Fælles forståelsesramme i Hjørring Kommune fra 1. august 2014

Kredsstyrelsen