Generalforsamling 2016: Forslag til ændring af vedtægter

En vedtægtsændring kan sikre en ligelig repræsentation fra kommunerne i kredsstyrelsen.

Et flertal i kredsstyrelsen foreslår, at kredsens vedtægter ændres, så der udover valg af kredsformand fremover vælges tre kredsstyrelsesmedlemmer fra Hjørring samt tre fra Frederikshavn/Læsø.

Forslaget er begrundet i, at kredsstyrelsens arbejde til dagligt er organiseret i kommuneopdelte teams samt en række udvalg, der fungerer på tværs af kommunegrænserne. En handledygtig kredsstyrelse er derfor afhængig af, at der i kredsstyrelsen er en rimelig fordeling af medlemmer, der hver for sig og samlet har kendskab til og kan repræsentere interesserne for medlemmerne i de enkelte kommuner. En ligelig fordeling af kredsstyrelsesmedlemmer fra de enkelte kommuner vil desuden kunne sikre kontinuitet i kredsstyrelsens arbejde, såfremt der indkaldes suppleanter eller sker andre rokeringer i kredsstyrelsen.

Tina Thomsen har taget forbehold for forslaget, idet hun ønsker, at kredsstyrelsen også i fremtiden vælges efter de nuværende vedtægter.

Kredsen udsender efter vinterferien en folder, hvori det konkrete ændringsforslag er nærmere beskrevet. Folderen udsendes til skolerne og bliver tilgængelig på kredsens hjemmeside. 

Emner

Målgruppe